Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws >

Nieuws
Bibliotheek tijdens de zomervakantie even dicht
Repertoire - 04/07/2017

Tijdens de zomervakantie is de bibliotheek van Koor&Stem helaas een tijdje dicht.


Tussen 5 juli en 15 augustus 2017 zal de bibliotheek van Koor&Stem gesloten zijn. Je kan partituren terugbrengen, maar niet ontlenen. Vanaf 16 augustus kan je opnieuw volop komen snuisteren.


Via www.koorenstem.be/webshop kan je wel bepaalde partituren bestellen. Die worden op dinsdagen en donderdagen verzonden. Tussen 1 en 15 augustus verzenden we niet.

Lees meer...


Concert EuroChoir op 8 juli in AMUZ
Koor - 28/06/2017

 50 zangers, 19 landen, 2 dirigenten, 1 koor

Zaterdag 8 juli om 20.00u organiseert het Nederlandse ZIMIHC in AMUZ in Antwerpen een concert van het EuroChoir – een uniek koor van 50 talentvolle jonge zangers uit 19 verschillende landen. Nederlandse koren zingen in alle talen, maar heb jij wel eens zangers uit 19 landen Nederlands horen zingen?

Lees meer...


Koren gezocht voor 123-piano!
Koor - 27/06/2017

Vanaf 18 augustus tot 23 september 2017 staan er opnieuw 7 piano's op 7 verschillende locaties in de stad Gent. De piano's worden eerst bewerkt door kunstenaars, en daarna mag iedereen er 5 weken lang gratis op spelen. Een van die locaties is de Korenlei. Dé plek voor koren om van zich te laten horen! Een miniconcertje, een open(lucht) repetitie? Lijkt dit wat voor jouw koor? Laat alvast je interesse blijken en stuur een mailtje naar initiatiefnemer Sioen.


Lees meer...


CultuurContentement
Repertoire - 15/06/2017

Wat vind jij belangrijk voor cultuur en hoe waardeer jij de inzet van jouw gemeente?  

Het Forum voor Amateurkunsten, FOV, OKO, VVBAD en VVC werken samen met hoogleraar Ignace Glorieux (Vrije Universiteit Brussel) aan een burgerbevraging rond lokale cultuur tevredenheid. De koepels zijn vooral benieuwd naar de verwachtingen van inwoners over heel Vlaanderen en Brussel, en naar de appreciatie van ondersteuning en initiatieven die hun gemeente voorziet.

Lees meer...


Postgraduaat muziek: kinder- en jeugdkoordirectie
Zingen met kinderen - 13/06/2017

Leid je een samenzanggroep of een kinder- of jeugdkoor? Wil jij de muzikale grenzen van de jonge zangers verleggen en ben je op zoek naar de knepen van het vak? Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen richt voor het academiejaar 2017-2018 ook een postgraduaat kinder- en jeugdkoordirectie in (niveau Hoger onderwijs). Precies omdat kwaliteitsvol zingen met kinderen professionaliteit en een specifieke pedagogische slagkracht vereist.

Lees meer...


Zangsessies voor anderstalige nieuwkomers
Amateurkunsten - 12/06/2017

Deze zomer krijgt de Oude Beurs een tijdelijke nieuwe bestemming. Verschillende organisaties, kunstenaars én buurtbewoners zijn te GAST in het middeleeuwse pand. De duiven maken plaats voor jonge kunstenaars en socio-culturele activiteiten. Fameus nodigt er anderstalige nieuwkomers uit om samen met hen Nederlandse liedjes te zingen.

Lees meer...


Win een concert De Stem van ons Geheugen!
Repertoire - 08/06/2017

Wil je graag een keertje extra begeleiding van De Stem van ons Geheugen-band tijdens jouw contactkoor? Je kan nu een gratis concert met onze muzikanten winnen. We geven vijf concerten, waarbij we live de liedjes van onze tweede cd De Stem van ons Geheugen spelen weg voor dit najaar. Stuur vòòr 22 juni 2017 een leuke foto of video van je contactkoor én je contactgegevens naar dementie@koorenstem.be of deel je foto/video op onze Facebookpagina. De Stem van ons Geheugen is een project van Koor&Stem vzw en moedigt samen zingen met mensen met dementie aan. Alle info: www.destemvanonsgeheugen.be

Lees meer...


Utopia festivaldag op zaterdag 24 juni 2017
Koor - 22/05/2017

Op zaterdag 24 juni 2017 organiseert Utopia een eerste editie van de Utopia festivaldag in en rond de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Utopia is een Belgisch ensemble dat zich toelegt op vocale polyfonie. Geïnspireerd door het boek Utopia van Thomas More, tracht het ensemble op haar eigen manier en met muziek in een vooraanstaande rol, een bijdrage te leveren aan een "betere" wereld. Het thema van deze editie is Vrijheid.

Lees meer...


Oproep voor wilde koorvernieuwers!
Koor - 15/05/2017

Wij zoeken: nieuwe projecten en ideeën die het koorlandschap kunnen inspireren, stimuleren en herbronnen. Doe ons een voorstel! Het mag een beetje zot, schots en scheef zijn. Denk out of the box. Betrek andere doelgroepen uit de samenleving of dynamiseer je buurt, toon aan dat samen zingen plezierig is, gelukkig maakt, relevant is, ontroert. Het interessantste project bieden we ondersteuning bij de organisatie, communicatie en financiering. Samen werken we aan de toekomst!

Lees meer...


Derde CantaRode Internationaal Koorfestival in Kerkrade
Studiedagen / workshops / audities - 15/05/2017

Drie bekende koren uit de Verenigde Staten, Duitsland en België nemen deel aan het CantaRode internationaal koorfestival, dat van 26 tot en met 28 mei plaatsvindt in Kerkrade. Op vrijdag 26 en zondag 28 mei zijn er concerten in Kerkrade, op 27 mei in Wittem. In hetzelfde weekeinde is er ook een workshop gospelmuziek.

Treden op: het jeugd- en jongerenkoor Cantitare uit België, het vrouwenkoor Cant’Ella uit Duitsland en The University of Alabama Singers uit de Verenigde Staten. Zij geven op vrijdagavond 26 mei een concert in de Sint-Lambertuskerk in Kerkrade. 

Lees meer...