Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws >

Nieuws
TENSO Koorwedstrijd
Koor - 09/02/2017

Het festival TENSO Days vindt ieder jaar plaats onder de vleugels van Mechelen hoort Stemmen. Die driedaagse is steeds erg interessant en inspirerend: de beste professionele kamerkoren zingen er hedendaagse koormuziek. In mei 2017 voegt men een heuse koorwedstrijd toe aan de programmatie. Acht amateurkamerkoren kunnen zich presenteren aan een internationale jury van topdirigenten en koorcomponisten.

Lees meer...


Vrijwilliger(s) gezocht voor het Belgisch Nationaal Jeugdkoor!
Koor - 06/02/2017

Wist je dat we momenteel plannen smeden voor de oprichting van een Belgisch Nationaal Jeugdkoor? Een nieuwe, creatieve samenwerking tussen de drie taalgemeenschappen in ons land. Het wordt een topkoor voor jongeren van 18 tot 30 jaar uit heel België, een ambassadeur voor koormuziek uit België die nationaal en internationaal optreedt. Heb je zin om deel uit te maken van ons organiserende team? Voor de oprichting en de uitbouw van het Belgisch Nationaal Jeugdkoor zoeken we de hulp van een aantal vrijwilligers. Contacteer ons gauw!

Lees meer...


Wist je dat Koor&Stem deel uitmaakt van Green Track?
Amateurkunsten - 15/12/2016

Green Track wil de ecologische voetafdruk van de culturele sector verkleinen en is actief in Brussel, Gent, Kortrijk, Brugge en Antwerpen. In Antwerpen zijn dat een dertigtal organisaties. Samen met hen denken we binnen Koor&Stem kritisch na over hoe we onze eigen werking zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk kunnen invullen en hoe de samenwerking met andere organisaties daarbij versterkend kan werken. Iedere organisatie tekent een charter tot engagement om actie te ondernemen.

Lees meer...


Stemmen voor vrede in de warmste week
Zingen met kinderen - 15/12/2016

Op 20 december verheffen 200 kinderen uit het zesde leerjaar uit zeven Mechelse scholen hun stem voor de toekomst van hun nieuwe klasgenoten. Met de aankoop van uw ticket en een warme chocolademelk of glühwein na het concert geeft u Steunpunt Asiel & Migratie een duwtje in de rug om kinderen van vluchtelingen in Mechelen op te vangen. Met uw steun organiseren ze noodhulp en vrijetijdsactiviteiten. p het programma staan trouwens verschillende liedjes uit onze Doewap liedcatalogus!  

Lees meer...


Doe mee aan onze grote enquĂȘte over koren in de kerk!
Koor - 05/12/2016

Het gaat niet goed met de kerkkoren in Vlaanderen, zegt men. Toch wees een eerdere enquête van Koor&Stem uit dat een kwart van alle bij Koor&Stem aangesloten koren minstens vier keer per jaar meewerkt aan een kerkdienst. Hoog tijd om eens te horen hoe dat tegenwoordig zit met al die koren die zich engageren voor de kerk. Met hoeveel zijn ze? Hoe vaak zingen Vlaamse koren nog in de kerk? Waarom? Wat zingen ze? Voor welke uitdagingen staan zij?

Lees meer...


Zing jij a capella? Dan hebben wij jou en je groep nodig!
Repertoire - 01/12/2016

Zoek je naar een podiumkans voor jouw a capellagroep? Trek dan op 28 januari 2017 naar Leuven en treedt op naast kleppers als How Town en Beau Fort! Het CLOSE-festival organiseert masterclasses en workshops en biedt een podium aan tal van a capellagroepen. Meedoen? Stuur een e-mail voor 18 december naar bart@wisper.be waarin je groep zichzelf kort even voorstelt.

Lees meer...


Aarschot Volkoren 2017
Koor - 18/11/2016

De inschrijvingen voor Aarschot Volkoren 2017 lopen volop. Dit korentreffen is al aan haar 4e editie toe. Op zaterdag 29 april 2017 wil Aarschot Volkoren het brede publiek opnieuw laten kennismaken met een ruim scala aan koorgenres, van popkoren tot klassieke koren, van wereld- en solidariteitskoren tot jeugd- en kinderkoren… Op een 12-tal zorgvuldig uitgekozen locaties verspreid over de stad krijgen weer meer dan 50 koren de gelegenheid hun kunnen te tonen. 


 

Lees meer...


Doe mee aan het Korenfestival Vlaanderen 2017
Repertoire - 18/11/2016

In het weekend van 22 en 23 april 2017 organiseert het kinder- en jeugdkoor Dainavimo (vroeger: De Konsinjoorkes) uit Kontich voor de elfde keer het Korenfestival Vlaanderen. Het festival vindt plaats in de St. Martinuskerk van Kontich. Alle genres en alle soorten koren kunnen deelnemen. Deskundige juryleden geven een objectieve beoordeling van je prestatie. Naast de hoofdprijs zijn er nog tal van interessante prijzen te verdienen. Je krijgt een getuigschrift van deelname en een geluidsopname van jullie optreden. Bezorg ons je inschrijvingsformulier uiterlijk op 15 januari 2017. 


 

Lees meer...


Hij is er, de nieuwe cd met sintliedjes
Repertoire - 03/11/2016

Ouders, kinderen, leerkrachten, verenigt u en zing uit volle borst mee met de nieuwste sinterklaascd! Deze vrolijke opname staat boordevol nieuwe en oude sinterklaasliedjes, gezongen door koren uit Sint-Niklaas: Koritsia, Flanders Boys Choir, Kleurrijk Kinderkoor, Mozaïek, AMV-klassen, Gaudeamus, Caloroso (Wommelgem). Op de cd hoor je natuurlijk ook de Sint zelf, en onze solisten Sarah Van Mol en Goele De Raedt. Van elk liedje werd ook een instrumentale meezingversie opgenomen. €10 en sfeer verzekerd in huis! Bestellen kan via onze webshop.

Lees meer...


Hans Primusz stoomt een seniorenpop-upkoor klaar
Koor - 27/10/2016

 Hans Primusz geeft in opdracht van Zorgbedrijf Antwerpen een aantal koorworkshops in vier dienstencentra. De koren uit de verschillende dienstencentra vormen uiteindelijk samen één groot pop-upkoor op het slotconcert. Aan dit koorproject werkten Axl Peleman en Luc Caals al mee als gastartiesten, editie 2016 zal Nele Bauwens mee op het podium staan. Aanmelden om mee te zingen kan in de deelnemende dienstencentra.

Lees meer...