Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws > Bijzonder aanbod polyfonie voor jeugdkoren!

Bijzonder aanbod polyfonie voor jeugdkoren!
Koor - 07/04/2017

INCIPIT POLYPHONIA
De gouden tijd van de polyfonie ligt lang achter ons maar de muziek van Josquin, Lassus of Palestrina blijft ons tot op vandaag verbazen door zijn verbluffende vindingrijkheid en puurheid! Bovendien liet de stile antico, de oude polyfone schrijfstijl uit de renaissance, in alle latere genres en repertoires sporen na. Weinig jonge zangers wagen zich vandaag aan dit uitzonderlijke repertoire en dat is jammer! Daarom organiseert Meer Stemmig Gent i.s.m Koor&Stem op 1 juli de workshop INCIPIT POLYPHONIA: ‘Hier begint de polyfonie’, o.l.v. dirigent Inge Bollaert (Kamerkoor El Grillo). 


 

Wie kan deelnemen?

De workshop is bedoeld voor jeugdkoren met gemengde stemmen. Zing je met jouw jeugdkoor af en toe muziek uit de tijd van Leonardo da Vinci of Keizer Karel, of wil je graag kennismaken met dit fantastische repertoire, neem dan snel contact op.

Voor de workshop van twee uur is er maar 1 plek. Snel zijn is dus de boodschap! Zangers uit het geselecteerde koor kunnen de hele dag gratis alle concerten bijwonen.

Interesse? Neem contact op via info@koorenstem.be. De workshop vindt plaats op 1 juli van 10 tot 12 uur in de Gentse Sint-Machariuskerk

En verder

Het koor dat deelneemt aan de workshop ‘Incipit Polyphonia'is ook welkom op de concerten van Meer Stemmig Gent.
Bovendien krijgt het jeugdkoor de kans om zich voor te stellen aan het publiek. Een uniek aanbod om kennis te maken met Polyfonie en met het festival ‘Meer Stemmig Gent’.

Meer info over het festival: www.meerstemmiggent.be