Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Info & advies > [ Thema's ]

[ Thema's ]
Verzekeringen

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand is binnen Koor&Stem verplicht. Daarnaast biedt Koor&Stem tegen gunsttarief nog enkele andere verzekeringsmogelijkheden.

Lees meer...Wegwijzer projectwerking.
In dit luik vind je een handleiding, projectwijzer en modelcontract om een project op te starten.  Lees meer...VZW of Feitelijke Vereniging?

Moet ik mijn koor omvormen tot een VZW of kan ik blijven voortwerken als Feitelijke Vereniging? Elk koor moet zeker deze denkoefening even maken en hierrond een weloverwogen beslissing nemen.

Lees meer...Promotie

Koor&Stem beschikt over een uitgebreid netwerk van communicatiekanalen om het koorleven grondig te informeren.

Lees meer...Auteursrecht


Vrijwilligerswerk
Hieronder vind je informatie over allerhande aspecten van de vrijwilligerswerking, zoals verzekeringen, vergoedingen,... Lees meer...Kleine vergoedingsregeling voor kunstenaars
Indien je een artistieke prestatie levert of een artistiek werk maakt, kan je worden vergoed met de kleine vergoedingsregeling voor kunstenaars. Lees meer...Lokaal amateurkunstenbeleid
Eind 2006 schoot het Forum voor Amateurkunsten vzw uit de startblokken. Het Forum ondersteunt de landelijke amateurkunstenorganisaties en doet de coördinatie van de ‘Week van de Amateurkunsten’. Daarnaast is het Forum ook de belangenbehartiger voor de sector.

 

Lees meer...Subsidies

Er zijn heel wat kosten verbonden aan de normale werking van een koor: de vergoeding van een goede dirigent, de aankoop van partituren en de huur van een degelijke repetitieruimte kosten allemaal geld, laat staan extra activiteiten zoals concerten, concertreizen en andere gemeenschappelijke kooractiviteiten. Een eigen bijdrage van de koorleden of de opbrengsten uit kaartverkoop kunnen niet altijd alle kosten dekken. Waar kan een koor nog meer doen om fondsen te werven voor het koor? Hierbij een overzicht van de subsidiemogelijkheden in ons land en een aantal nuttige links.

Lees meer...Vormingscentra

Onderstaande vormingscentra bieden accomodatie voor het inrichten van cursussen en kampen voor je koor.  Je kunt gebruik maken van een ontspannende omgeving met goed onderhouden verblijfs- en vergaderruimten waar je als organisator alleen nog oog moet hebben voor het inhoudelijke. Zowel eendaagse als meerdaagse verblijven zijn mogelijk.

Lees meer...Concertopname

Koor&Stem biedt de aangesloten koren een eenvoudige formule voor een kwaliteitsvolle en betaalbare concertopname.

Lees meer...Feest in het koor?

Heb je in het koor iemand te vieren? Een jubileum, een bijzondere verjaardag, een afzwaaiende dirigent of bestuurslid? Of mag een bijzonder trouw koorlid ook eens in de bloemetjes gezet worden? De Vlaamse Gemeenschap kan je helpen bij het verkrijgen van oorkondes, medailles,...

Lees meer...FAQ koorwerking