Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > [ Internationaal ]

[ Internationaal ]
IKV-Maasmechelen IKV-Maasmechelen

Arezzo, Cork, Marktoberdorf, Debrecen, Maribor, Gorizia: het zijn plaatsen waar hoogstaande wedstrijden voor koren worden georganiseerd. Tot dit VIP-groepje behoort ook het Limburgse Maasmechelen. De Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen is een tweejaarlijkse activiteit voor gemengde en gelijkstemmige koren. De volgende editie vindt plaats van vrijdag 6 oktober tot zondag 8 oktober 2017. Het wordt ook een feestelijke editie, omdat het dertig jaar geleden dat het festival voor het eerst werd gehouden. Inschrijven kan vanaf nu! Alle praktische infomatie vind je op www.ikv-maasmechelen.be

Lees meer...Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ)

Elk jaar rond 1 mei vindt in het Noord-Limburgse Neerpelt (België) het Europees Muziekfestival voor de Jeugd plaats. Dit jaarlijkse muzikale feest is afwisselend een koorfestival en een instrumentaal festival. 4.000 tot 6.000 jongeren uit heel Europa, en soms ver daarbuiten, geven ieder jaar opnieuw de kleurrijk bevlagde straten een internationale sfeer van verbroedering.

Lees meer...Eurochoir Eurochoir

Eurochoir is in 2017 te gast in Utrecht (NL), van 30 juni tot en met 10 juli 2017. Dit jaar zijn de docenten Lorenzo Donati (IT) en Maria van Nieukerken (NL). Inschrijven voor Eurochoir 2017 kan tot 30 april 2017.
Ben je tussen 18 en 30 jaar, kan je vlot muziek lezen? Voor inschrijvingen of meer informatie kun je met ons contact opnemen via 03 237 96 43 of info@koorenstem.be

Lees meer...World Youth Choir World Youth Choir

Het World Youth Choir, officiële Goodwill-ambassadeur van de UNESCO, wordt jaarlijks door een andere gastfederatie ontvangen. Gedurende twee zomerweken wordt er intens gerepeteerd en daarna gaat het WYC nog 2 weken op concerttournee in het gastland en de buurlanden. Tijdens de repetities worden twee concertprogramma’s ingestudeerd: een groot koorwerk (oratorium) en een a-capellaprogramma met 50% hedendaags werk, klassiekers en minder bekende stukken. De andere helft bestaat uit lichtere muziek die makkelijker in het oog ligt maar toch grote kwaliteit biedt.

Lees meer...