U bent hier

Drukke tijden voor de Zanghartjes

Zingen op school

'Mede dankzij de Zanghartjes zijn wij vanaf nu een zingende school', lezen we op de homepagina van 't Zarlarhartje. Het is duidelijk dat de school trots is op haar schoolkoor en het nieuwe label. De directrice tekent dan ook met fiere groet.

In een deelgemeente van Geraardsbergen, Zarlardinge, staat 't Zarlarhartje. Tot het einde van de jaren '90 kon je er terecht tot het derde leerjaar. Ondertussen groeide de school uit tot een volwaardige basisschool. En sinds 2007 is er ook een schoolkoor.

De zanghartjes

Het schoolkoor De Zanghartjes staat onder de enthousiaste leiding van Catherine Van Nieuwenhove, tevens kleuterleerkracht. Het schoolkoor repeteert op dinsdagen met kinderen van het derde tot zesde leerjaar.

Zingende omkadering van de school

Het schoolkoor verzorgt eucharistievieringen, zingt op het schoolfeest, bij de eerste communieviering of bij diploma-uitreikingen. Zes maal per jaar treden de kinderen aan bij de regenboogmomenten. Dat zijn belangrijke gelegenheden waarop de school praat over menselijke waarden. Die momenten worden dan tevens muzikaal omlijst. Ook organiseert de school vier momenten tijdens het schooljaar waarbij de hele school - kleuters, leerlingen en leerkrachten - samen kunnen zingen tijdens de speeltijd, aangevoerd door de Zanghartjes. Zo kan iedereen ervaren hoe leuk het is om samen te zingen.

Festival

Voorzichtig zet het koor ook stapjes buiten de school. Zo namen de Zanghartjes in november 2022 deel aan het Kinderkorenfestival Hand in Hand waarbij vijf kinder- en schoolkoren uit de regio in Ronse tweemaal een concert zongen, begeleid door professionele muzikanten. Daar brachten de kinderen eigen repertoire en zongen ze enkele stukken samen met de andere kinderkoren.

Drukke kersttijden

Tijdens de kerstperiode is het druk en kan het schoolkoor op verschillende momenten schitteren: het zingt tijdens de kerstviering én op de kerstmarkt van de school. Daar ontving de school ook het label van de Zingende School. Enkele dagen later bezochten de kinderen het Sint-Franciscusrusthuis in Brakel en zorgden zo voor een warm muzikaal moment bij de bewoners. Heerlijk om zoveel actie te ontwaren in deze Zingende School, gesteund door een fiere directie. 

Meer weten over de school
 

De Zanghartjes
Terug naar boven