U bent hier

Eindelijk weer live naar EMJ

Podiumkans

Eindelijk is het opnieuw mogelijk om te musiceren, zingen en verbroederen. Het EMJ heeft hard gewerkt om na twee digitale edities opnieuw een fysiek EMJ festival te realiseren. Tot nu toe hebben weer meer dan 50 groepen uit 15 Europese landen ingeschreven om deel te nemen aan deze editie. 

Het 70ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd Neerpelt vindt plaats van 29 april tot 2 mei 2022. Er is de gekende formule van de juryconcerten met professionele beoordeling door een internationale jury. Voor de diverse reeksen hebben 6 Vlaamse componisten weer een mooi plichtwerk geschreven. 

Of deelnemen buiten categorie?

De festivalorganisatie houdt rekening met de beperkte repetitiemogelijkheden van het voorbije jaar en zet de deuren wagenwijd open voor koren die zo vrijblijvend mogelijk willen optreden, los van de vereisten in de klassieke reeksen. Je kan nu ook deelnemen buiten categorie, met eigen repertoire naar keuze. Net als in de klassieke categorieën treed je op voor een internationale jury en publiek en kan je de sfeer van het festival opsnuiven, met haar talrijke kooroptredens, de traditionele parade en de onmisbare proclamatie. Om koren meer tijd te geven om de knoop door te hakken, werd de inschrijvingsdeadline verlengd. 

Info en inschrijven

Terug naar boven