U bent hier

EU Songbook ontvangt EU citizen's prize 2023

Internationaal

Het EU Songbook is een democratisch initiatief dat sinds 2015 loopt en in 2024 afgerond wordt. EU-burgers werden uitgenodigd om zes liedjes te kiezen in 6 categorieën.

110 organisatie en 87000 burgers

Het EU Songbook kwam in twee fasen tot stand: in totaal 110 organisaties, instellingen en 87 000 burgers hebben geholpen bij het samenstellen van het EU Songbook in zes liedcategorieën:
1. Liefdesliedjes
2. Natuur & seizoenen
3. Vrijheid en vrede
4. Volksliederen en traditionele liederen
5. Geloof & spiritualiteit
6. Kinderliedjes

162 liedjes uit 27 lidstaten

Als je elk van de 27 EU-lidstaten elk 6 liederen laat kiezen, vorm je een verzameling van maar liefst 162 liederen! Die collectie is nu volledig. Weldra zal de publicatie volgen. Voor België werden het Mijn vlakke land, Vrolijke vrienden, Ik hou van u, Ne me quitte pas, Bruxelles, Dominique.

European Citizen's prize opgeluisterd door Clari Cantores

Dit project, dat uitgaat van een Deense organisatie rond het EU-Songbook, kaapte de European Citizen's prize weg voor Denemarken. De overhandiging gebeurt op 7 november in het Europees Parlement en wordt voor de gelegenheid opgeluisterd door een koor uit Vlaanderen: Clari Cantores onder leiding van Michiel Haspeslagh.

Geïnteresseerde koorzangers welkom!

Wilde je altijd al eens het Europees Parlement vanbinnen zien, dan is dit je kans! Het EP nodigt alle geïnteresseerde koorzangers uit om de ceremony mee te maken. Registreer je via deze link.Het

 

Lancering van het EU Songbook staat gepland voor 9 mei 2024 - Europe Day.

Terug naar boven