U bent hier

Musical op school

Een aantal Zingende Scholen werkt op regelmatige basis aan een schoolmusical. Zo ook in Basisschool De Boomgaard uit Wommelgem en Basisschool de Bunt in Ekeren. Ze ontvingen in maart beiden het label Zingende School.

De Feestplaneet met Basisschool De Boomgaard

Het is ondertussen een traditie dat De Boomgaard uit Wommelgem om de twee jaar uitpakt met een musical. Dit jaar was men met De Feestplaneet al toe aan de zesde editie.

Tijdens de repetities op school treffen we een erg gedreven team aan van decorverantwoordelijken, kleedsters, souffleur, tekstassistentie: het is duidelijk dat deze ploeg niet aan zijn proefstuk toe is. De kinderen brengen hun teksten en liedjes overtuigend en verstaanbaar, de drie voorstellingen zijn uitverkocht. Bravo aan de hele school!

 

Zingende School De Boomgaard uit Wommelgem bij de repetities op school

In onzen tijd door Basisschool De Bunt

Ook in Ekeren wordt er om de twee jaar aan een musical gewerkt. Hier schrijven de leerkrachten tijdens het eerste jaar samen aan het verhaal en het scenario. Vervolgens kiest een kernteam een aantal bestaande melodieën uit waarop meerdere leerkrachten dan zelf liedteksten zetten. In het tweede jaar repeteren de leerlingen de liederen en de teksten voor de uitvoering.

De laatste uitvoering vond tien dagen geleden plaats. Het verhaal begint in 2024 met schermpjes, tablets en multimedia, maar flitst de hoofdpersonages terug naar de jaren '80 inclusief ander interieur, kledij en speelgoed. De kinderen leren opnieuw buiten spelen en als familie samen te leven, zonder schermen. De plot schept voer voor hilarische situaties.

De school pakt het eerder professioneel aan: de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar zingen de liedjes op voorhand in in een studio en die opnames weerklinken tijdens de voorstellingen. Kleuters en kinderen tot en met vierde leerjaar spelen en dansen op de ingezongen nummers. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar nemen de acteerrollen op zich.

De Bunt speelde dit jaar voor maar liefst 1400 mensen publiek, verdeeld over 4 voorstellingen. Ouders en familie zijn natuurlijk allemaal enthousiast van de partij, externe promotie is overbodig.

 

Zoek jij ook een musical voor je school? Via de website www.musicalopschool.nl krijg je tal van mogelijkheden voor diverse bezettingen. Kan je zelf muziek spelen, dan kan je in de bibliotheek van Koor&Stem ook partituren van muzikale verhalen vinden. Of ontdek  Pluis het uit  in onze webshop. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen zelf een verhaal te schrijven, op maat van je school. 

Basisschool De Bunt bij de overhandiging van het Zingende Schoollabel
Terug naar boven