U bent hier

Nieuwe reeks voor show- en popkoren tijdens EMJ

Podiumkans

 In 2024 zijn opnieuw koren te gast van 26 t.e.m. 29 april tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Kinder- en jeugdkoren komen dan samen om te zingen voor een internationale jury. Duizenden jongeren ontmoeten elkaar, zingen samen en verbroederen. Nieuw is dat EMJ twee nieuwe reeksen in het leven heeft geroepen: show- en popkoren (reeks H) en instapkoren (reeks I).

Show- en popkoren

Show- en popkoren zijn de laatste jaren fel in opmars. Ook het EMJ wil aan hen een podium bieden. Ze krijgen een eigen specifieke jury, die niet alleen aandacht voor het muzikale zal hebben, maar ook voor de performance. 

Instapkoren

De reeks van de instapkoren is speciaal voor koren die nog maar net zijn opgestart of zich nog niet klaar voelen om in een andere reeks op te treden, maar toch al ten volle deel willen uitmaken van het gezelligste korenfestival van het jaar. Het EMJ wil deze koren steunen en stimuleren. De koren in deze reeks krijgen de kans om voor jury en publiek op te treden. Ze krijgen een evaluatie, maar geen quotering en zijn volwaardige deelnemers van het festival.
 
Naast de nieuwe reeksen zijn er verder nog de klassieke reeksen: de kinderkoren (opgedeeld in 3 reeksen), gelijkstemmige jeugdkoren (2 reeksen) en gemengde jeugdkoren (2 reeksen).
 
Aarzel je nog om je koor in te schrijven voor deelname? Niet doen! De belevenis van het EMJ kan je niet uitleggen of op video of audio vastleggen, je moet het zelf beleven!

Info en inschrijven

Terug naar boven