U bent hier

Schoolmusical voor de Warmste Week

Zingen op school

In Zingende school Berk en Beuk brengt schoolkoor De Muziekboom de kerstmusical Volg die ster. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week.

Het schoolkoor De Muziekboom bestaat al een aantal jaren. Initieel repeteerden de leerlingen om speciale momenten op school op te luisteren, zoals (de instapviering voor de) eerste communie of het einde van het schooljaar, nu is de jaarlijkse kerstmusical ook vaste prik geworden.

Na school

Veel schoolkoren repeteren tijdens de middag. Zo begon het ook bij De Muziekboom. Ondertussen repeteert de groep echter meteen na school. Dan is het rustig in het gebouw en is er geen afleiding door speelplaatsgejoel. Bovendien evolueerde het koor van een groep voor de onderbouw tot een koor van 33 kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. De hele school is vertegenwoordigd in het schoolkoor! Omdat de school op twee - weliswaar nabij gelegen - locaties gevestigd is, kan iedereen zich - met het nieuwe repetitiemoment - rustig verplaatsen naar de repetitielocatie.

Volg die ster

In 2019 probeerde De Muziekboom voor het eerste een kerstmusical uit. Dat beviel zodanig dat er op regelmatige basis een kerstmusical in elkaar gestoken werd, ook dit jaar weer. De Muziekboom gaat daarvoor te rade bij Rep en Roer musicals in Nederland. Op de Nederlandse overkoepelende website www.musicalopschool.nl vind je musicals in diverse thema's. Dit jaar koos het koor voor Volg die ster, een verhaal dat op speelse wijze het oorspronkelijke kerstverhaal vertelt. Voor de school is zo'n musicalpakket erg handig, je vindt er alle informatie: een samenvatting van het verhaal, beschrijving van de rollen, kledingsuggesties, informatie over decor en rekwisieten, bladmuziek en karaoke-opnames. Omdat het schoolkoor zelf geen muzikanten ter beschikking heeft, gebruikt het die materialen al te graag. En de kinderen zingen graag, iedereen wil wel een solootje hier of daar!

Steun de Warmste week

Het schoolkoor wordt standaard geleid door 3 leerkrachten, voor de kerstmusical assisteren nog andere leerkrachten. Op 16 december kan je het hele team van De Muziekboom aan het werk horen in de kerstmusical op hun school De Beuk in Deerlijk. Een warm initiatief in het kader van De Warmste Week. Wij duimen mee voor een mooie opbrengst voor 'opgroeien zonder zorgen'. Tickets.

 

 

het schoolkoor bij een vorige musical De Kerstnar
Schoolkoor De Muziekboom
Terug naar boven