U bent hier

Schoolzangdagen bij de vleet

Scholen krijgen de smaak van het zingen te pakken. Op diverse plaatsen in Vlaanderen worden er dit najaar schoolzangdagen georganiseerd. 

September en oktober zijn alvast een drukke maanden  voor de docenten van Koor&Stem. In september gingen we op bezoek in KOCA Antwerpen, een lagere school voor kinderen met een (vermoeden van een) beperking. Wat een heerlijke dag was dat, vol enthousiasme. Op het toonmoment werden ook bewoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum uitgenodigd. Een weekje later zongen we in Basisschool de Kosmos in Wilrijk. Deze school ontvangt ons al enkele jaren, we testen hier regelmatig nieuwe thema's uit.

Nieuwe interesse vanuit Sint-Agnes ook dit jaar. Deze school uit Hoboken heeft 400 leerlingen. Daarom komen we daar driemaal, een keertje per graad. De directie meldde zich ook aan voor het prachtige project Iedereen Zingt waarbij leerlingen van enkele klassen tussen januari en maart 2024 wekelijks een sessie krijgen in aanloop naar een groot toonmoment in de Singel half maart. 

Volgende week zingen we in VBS Nieuwland in Borgloon. De directie zingt zelf en hoopt zo de microbe door te geven aan leerlingen en leerkrachten. In GBS De Pyramide in Steenokkerzeel trekken we langs de kleuterklasjes en vlak voor de herfstvakantie stoppen we nog in IBEX Deurne om zowel met de lagere school als de kleuters te zingen. Zalig!

Wat is een schoolzangdag precies?

Tijdens een schoolzangdag zingen alle kinderen van de school in een rotatiesysteem bij verschillende docenten. Tussendoor is er tijd voor rustmomenten die de school zelf voorziet. Voor max 150 leerlingen komen er twee zangdocenten en één begeleider van Koor&Stem komen naar de school. Mét toonmoment op het einde. Je school kan kiezen voor liedjes in het thema Reis rond de wereld, Red de aarde of je kan zelf ook een thema aanbrengen.

Als je je kleuters wil laten zingen, sturen we één docent naar je school die de kleuterklasjes bezoekt in de voormiddag. Hierin zit standaard geen toonmoment, maar we kunnen alle kleuters rond de middag wel even samenbrengen om een lied samen te zingen, eventueel samen met de kinderen uit het eerste leerjaar of de ouders. Ook heel leuk is het om de (groot)ouders uit te nodigen om tijdens de klassessies mee te komen doen. Dat schept veel verbinding en veiligheid voor iedereen en breidt het liedjesrepertoire van de ouders mee uit.

Meer info vind je hier

 

schoolzangdag @KOCA
Terug naar boven