U bent hier

Tweede Zingende School in Wingene

Zingen op school

In Wingene zijn er sinds dit jaar maar liefst twee Zingende scholen: Naast VBS Wildenburg draagt nu ook de Centrumschool het label Zingende School.

De Centrumschool in Wingene herbergt twee initiatieven rond samen zingen: Het kerstkoor en het Zingt en Swingtkoor, beiden onder leiding van Severine Vaernewyck.

Kerstkoor

Het kerstkoor bestaat al meer dan tien jaar en repeteert van oktober tot december om tijdens de kerstperiode voor de bewoners van het woonzorgcentrum in de buurt te gaan zingen. Zelf organiseert de school de activiteit Soep op de stoep, waarbij er geld opgehaald wordt ten voordele van Broederlijk Delen. Het kerstkoor is populair: Door de grote interesse van de kinderen, heeft de school de deelname aan het kerstkoor zelfs moeten beperken tot leerlingen van het 4de tot en met 6de leerjaar.

Zingt en swingtkoor

Maar ook tijdens de rest van het jaar zingt de Centrumschool. Het Zingt en Swingtkoor bestaat uit een 30-tal kinderen van het 5de en 6de leerjaar. Vier keer per jaar, telkens met voorbereiding van een maand, zingen zij met de hele school het nieuwe seizoen in, buiten op de speelplaats. Het koor - voor de gelegenheid in Zingt en swingt T-shirts - vooraan zingt voor, de rest van de school zingt en beweegt mee. De turnjuf staat in voor het swingende ingrediënt. 

Schoollied

Voor het schoollied van de Centrumschool schreef dirigente Severine Vaernewyck een nieuwe tekst op een bestaande melodie. Vaernewyck dirigeert beide koren en staat in voor de muzische vorming in de lagere school: ze komt iedere week één uur in elke klas. Ze is muziektherapeut en heeft ook een kleine organisatie waarmee ze jaarlijks een muzikale zomerweek organiseert: Villamuze.

Dank om de zingende microbe mee te verspreiden!

Terug naar boven