U bent hier

Internationale plannen? Vraag dan tijdig ondersteuning voor de reiskosten aan!

Advies

Plan je met je koor een deelname aan een internationaal evenement of project? Dan kan je bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media een subsidie aanvragen. Plan je iets tussen mei en augustus 2023, dan is de indiendeadline 14 februari 2023. Mis die dus niet!

De subsidie “reistoelagen” is bedoeld als een tussenkomst in de reiskosten voor een deelname aan een internationaal project met internationale uitstraling. De kosten voor de reis naar de eindbestemming in het buitenland en terug komen in aanmerking. Dat betekent dat nationale reiskosten (bv. de trein naar de luchthaven), alsook eventuele bijkomende reiskosten in het buitenland (bv. van de ene naar de andere stad) niet kunnen ingebracht worden.

Voor wie?

Zowel amateurkunstengroepen (met rechtspersoonlijkheid en niet-commercieel karakter, zoals bv. een vzw) als individuele amateurkunstenaars kunnen een beroep doen op deze subsidie. Heeft je vereniging geen vzw-statuut? Dan kan je nog steeds een subsidie aanvragen door dit in persoonlijke naam in te dienen. Hoewel het aanvraagplatform het toelaat om als feitelijke vereniging te registreren én aan te vragen, zal elke subsidieaanvraag als feitelijke vereniging niet ontvankelijk worden verklaard.

Hoe indienen?

Het indienen van de subsidieaanvraag gebeurt via het platform KIOSK VLAANDEREN. Het gemakkelijkst log je in met je elektronische identiteitskaart of met itsme®. Naast een inhoudelijke beschrijving bezorg je ook een begroting, dat volgens het vaste sjabloon moet ingevuld worden. Let op dat je begroting in evenwicht is, met andere woorden: dat je totale inkomsten gelijk zijn aan de totale uitgaven.

Het ingediende dossier zal dan zowel op ontvankelijkheidscriteria als op inhoudelijke criteria beoordeeld worden. De beslissing mag je verwachten binnen de 2 maanden na de indiendeadline. 

Op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media vind je meer info over deze subsidie. Heb je na het lezen van die uitgebreide info nog vragen, aarzel dan zeker niet om info [at] koorenstem.be (contact) te nemen met Koor&Stem.

Andere subsidies?

Lees ook meer over de projectsubsidie talentontwikkeling, waarvoor de volgende indiendeadline 15 april 2023 is!

Bovendien kan je als aangesloten koor bij Koor&Stem doorheen het ganse jaar een impulssubsidie aanvragen voor je koorproject. Deze aanvraag verloopt via Koor&Stem - je leest er hier meer over! 

Terug naar boven